fbpx

doc | Parlamentare: Lista secțiilor de vot din diaspora, publicată

CEC a decis majorarea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din străinătate, care vor participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Astfel, CEC a hotărât organizarea a 146 secții de votare în afara țării, în loc de 139, așa cum a fost stabilit anterior.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

A fost suplinit numărul secțiilor de votare pentru Republica Federală Germană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord cu câte trei unități.

Totodată, au adăugate 2 secții de votare în Republica Franceză și o secție de votare în Republica Italiană, localitatea Rimini.

De asemenea, a fost exclusă secția de votare pentru or. Oradea (România) și o secție pentru or. Atena (Republica Elenă).

Decizia de a majora numărul de secții de vot a fost luată marți, 8 iunie, după ce cetățenii s-au revoltat în urma anunțului făcut sâmbătă, conform căruia în străinătate urmau să fie deschise 139 de secții. Hotărârea Comisiei a fost contestată deja la Curtea de Apel (CA), iar în fața CEC și CA s-au adunat manifestanți.

De asemenea, și în diasporă s-a protestat. Bunăoară, la Frankfurt, moldovenii s-au adunat cu pancarte în fața sediului Consulatului Moldovei.

Decizia de sâmbătă a fost criticată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, dar și de președinta, Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button