fbpx

CEC a decis! Câte secții de vot vor fi deschise pentru moldovenii din diasporă

Comisia Electorală Centrală a votat astăzi, 5 iunie, pentru constituirea a 139 de secții de votare în străinătate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest lucru înseamnă că vor fi deschise tot atâtea câte au fost la prezidențialele din 2020, deși proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții, iar PAS propunea deschiderea a 198 de secții. Cele din urmă nu au fost acceptate de majoritatea.

Proiectul inițial, al cărui raportor era președintele CEC, Dorin Cimil, prevedea amenajarea a 162 de secții de vot în străinătate, adică cu 23 mai multe decât la alegerile din noiembrie anul trecut.

„Am venim să acoperim acele state și orașe, urmare a înregistrării prealabile și urmare a incidentelor din prezidențialele turului doi, unde s-au epuizat buletinele de vot înainte de vreme”, a afirmat Dorin Cimil, președintele Comisiei Electorale Centrale.

Asupra numărului 139 a insistat secretarul general al CEC-ului, fostul socialist Maxim Lebedinschi, chiar dacă Ministerul Afacerilor Interne și Integrării Europene a cerut 190 de secții de votare.

Totodată, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis că pentru cetățenii din stânga Nistrului vor fi deschise 44 de secții de votare. Consiliul electoral al circumscripției electorale pentru localitățile din stânga Nistrului nr. 37 va le constitui în contextul scrutinului de pe 11 iulie.

Articole asemănătoare

Back to top button