fbpx

Maia Sandu, despre protestele de la CEC: „Decizia Comisiei nu va asigura alegeri libere și corecte”

Decizia Comisiei Electorale Centrale de a micșora numărul secțiilor de votare de peste hotare nu va asigura alegeri libere și corecte. Președinta Maia Sandu a făcut această declarație în cadrul briefingului de presă din această după-amiază, privind lansarea Comitetului Consultativ Independent Anticorupție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Oamenii cer alegeri libere si corecte. Decizia Comisiei Electorale Centrale nu ține cont de criteriile scrise în lege. Aceasta nu va asigura alegeri libere si corecte”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a amintit și despre solicitările din partea Ministerului de Externe și a Guvernului, cu privire la mărirea numărului de secții de votare în diasporă.

Amintim că, potrivit deciziei de sâmbătă, în străinătate vor fi deschise 139 de secții. Ministerul de Externe, însă, cerea ca moldovenii din afara țării să aibă la dispoziție 190 de secții unde să își poată exercita dreptul la vot.

Hotărârea Comisiei a fost contestată deja la Curtea de Apel (CA), iar în fața CEC și CA s-au adunat manifestanți. De asemenea, și în diasporă s-a protestat. Bunăoară, la Frankfurt, moldovenii s-au adunat cu pancarte în fața sediului Consulatului Moldovei.

Menționăm că tot astăzi, 7 iunie, CEC se întrunește în ședință la 14:00. Pe agendă figurează modificarea anexei deciziei privind secțiile de votare din străinătate.

Articole asemănătoare

Back to top button