fbpx

live, update | Reprezentanții protestatarilor au intrat în sediul CEC. Vor discuta cu administrația Comisiei

Update, ora 12:50

Reprezentanții manifestanților au intrat în sediul Comisiei Electorale Centrale. Aceștia urmează să discute cu administrația CEC, dar au rugat manifestații să rămână pe loc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.


Update, ora 12:20

La CEC s-a pregăti modificarea deciziei privind secțiile de votare care vor fi deschise în străinătate. Despre asta a anunțat în cadrul protestului din fața instituției Alexandru Slusari. Potrivit lui, ar exista membri care sunt gata să susțină inițiativa.

Știrea inițială

Sute de oameni s-au adunat la protest în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC). Membrii și simpatizanții PAS cer Comisiei revizuirea deciziei privind numărul secțiilor de votare care vor funcționa pe 11 iulie în afara țării.

Manifestanții au blocat traseul. La eveniment sunt prezenți și reprezentanții Platformei DA. Oamenii scandează „Demisia” și „Diaspora-i cu noi”.

În același timp, responsabililor li se solicită din partea liderilor de protest să aprobe un număr mai mare a lor. De menționat este că duminică, și liderul AUR, Vlad Bilețchi, anunța că formațiunea pe care o conduce se va alătura manifestației.

„Cerem CEC să respecte cetățenii și să asigure dreptul la vot. Majoritatea dodonistă din CEC în frunte cu Maxim Lebedinschi a încălcat legea și vrea să fraudeze alegerile. (…) Cei care ne fură și ne încalcă drepturile vor răspunde în fața legii. Oamenii vor porni vremurile bune oricâte obstacole ar pune hoții”, se arata anterior într-un mesaj transmit de PAS.

Formațiunea a contestat luni dimineața decizia Comisiei Electorale Centrale la Curtea de Apel (CA). Un recurs similar, depus în weekend de Blocul „Renato Usatîi”, este examinat de către magistrați luni, începând cu 11:00.

Și la CA are loc un protest. Acolo se adună simpatizanții și membrii Partidului Nostru, la fel, protestând contra deciziei emise de CEC sâmbătă de a deschide 139 de secții de votare pentru diasporă, comparativ cu 190 solicitate de Ministerul de Externe.

Între timp, și moldovenii din diasporă protestează. Bunăoară, la Frankfurt, zeci de conaționali s-au adunat la Consulatul Moldovei pentru a manifesta contra deciziei emise de Comisie.

Articole asemănătoare

Back to top button