fbpx

doc | Ion Munteanu a fost numit în funcția de procuror general

La sediul Procuraturii Generale a avut loc ceremonia solemnă de numire în funcție a noului Procuror General, Ion Munteanu, selectat prin concursul organizat de Consiliul Superior al Procurorilor. Numirea în funcție a avut loc urmare a emiterii decretului prezidențial în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evenimentul a reunit procurori din întreaga republică, membrii Consiliului Superior al Procurorilor, reprezentanți ai mass-media și alți invitați. Ceremonia a debutat cu depunerea jurământului de către noul procuror general, urmată de alocuțiunile președintei Maia Sandu și a procurorului general, Ion Munteanu.

Potrivit Procuraturii Generale, în cadrul discursului său, Ion Munteanu „a subliniat angajamentul său ferm pentru o justiție echitabilă și transparentă, respectarea principiilor legalității și imparțialității, evidențiind obiectivele și prioritățile pentru mandatul său”.

„Președinta a felicitat noul procuror general și a exprimat încrederea în capacitatea instituției de a lupta cu corupția, element determinant pentru consolidarea statului de drept.

După ceremonia oficială, procurorul general a făcut declarații de presă, detaliind viziunea sa asupra viitorului instituției și dinamica alinierii Procuraturii la standardele internaționale”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

La jurământul de învestire în funcție a procurorului general, președinta a vorbit despre misiunea complicată pe care o va avea noul procuror general și necesitatea sancționării celor care au comis acte de corupție:

Aveți o misiune complicată. Astăzi, în justiție, din păcate, se face mai puțin decât se vorbește. A venit timpul să se facă mai multe, mai repede, mai ferm și mai corect. Și eu, și cetățenii așteptăm să se facă dreptate. Cei care au comis acte de corupție, cei care au încălcat legea trebuie să fie sancționați. În justiție, în procuratură trebuie să avem oameni onești, buni profesioniști, oameni care lucrează pentru Republica Moldova și pentru cetățenii ei”, a declarat Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button