fbpx

„Dividende electorale pentru candidatul guvernării”. Reacția avocatului lui Plahotniuc, după ce PG a anunțat că proprietăți ale ex-liderului PDM vor fi sechestrate

Lucian Rogac, avocatul fostului lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, susține că anunțul Procuraturii Generale (PG) de luni, despre faptul că proprietăți estimate la peste 160 milioane de lei ale lui Vlad Plahotniuc urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția, este o acțiune prin care se încearcă a aduce foloase electorale pentru candidatul la prezidențiale, Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„După cum observ, în ultima perioadă a devenit un sport național al Procuraturii de a înfăptui actul justitiei prin comunicate de presă și discutii televizate. Consider că menirea acestora este de a aduce dividende electorale pentru candidatul actualei guvernării”, a declarat avocatul pentru Zugo.md.

Lucian Rogac afirmă că a aflat din comunicatul de pe site-ul Procuraturii Generale despre faptul că proprietăți ale lui Plahotniuc de peste hotare urmează a fi puse sub sechestru, și că nu a fost informat despre intențiile PG, exprimate în comunicat.

„Tind să cred așa deoarece chiar si acum 3 luni, cand a mai ieșit un comunicat de presă privind aplicarea anumitor sechestre, nu mi-au fost aduse la cunostintă nici acele încheieri, ori procedura prevede că trebuie aduse la cunoștință părților vizate prin proces verbal. Cu toate că am făcut nenumărate solicitări, nici până astăzi nu am luat cunoștință cu încheierile încă din luna iunie, ca să nu mai vorbim de acțiunile care au avut loc acum”, a adăugat apărătorul.

Avocatul ne-a mai comunicat că nu cunoaște unde se află clientul său în prezent.

Vile, mașini, apartamente și o barcă, de care beneficiază Plahotniuc peste hotare, vor fi sechestrate

Amintim că PG a anunțat luni, 12 octombrie, că proprietăți estimate la peste 160 milioane de lei urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția. Se întâmplă după ce Procuratura a administrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vlad Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.

Mai exact, este vorba despre vilele învinuitului din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția). La fel, urmează a fi sechestrate 9 apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și 4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova).

Potrivit PG, procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Serviciul de Informații și Securitate, care demonstrează că beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți.

Potrivit celor constatate, bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din republică, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare.

Articole asemănătoare

Back to top button