fbpx

Curtea Constituțională a suspendat modificările la legea medicamentelor privind Catalogul național de prețuri

Curtea Constituțională (CC) a suspendat acțiunea modificărilor la Legea cu privire la medicamente, care se referă la Catalogul național de prețuri. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă al instituției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sesizarea la Înalta Curte le-a aparținut unui grup de deputați PDM.

Astăzi, 4 ianuarie 2021, Curtea Constituțională a admis cererea de suspendare a acțiunii articolului I punctul 3 din Legea nr. 240 din 16 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative, depusă de doamna Monica Babuc și domnii Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Ghenadie Buza și Igor Vremea, deputați în Parlamentul Republicii Moldova (DCC nr. 1 din 4 ianurie 2021).

Prevederile suspendate se referă la completarea și modificarea articolului 61 „Catalogul național de prețuri” din Legea nr. 1409 din 17 decembrie 1997 cu privire la medicamente”, se arată în comunicatul Curții.

Vezi și: „O invenție electorală a lui Șor”. Democrații contestă la CC proiectele privind farmaciilie mobile și liberalizarea prețurilor la medicamente

ZUGO precizează că proiectul de lege cu privire la farmaciile mobile, dar și alte legi importante, printre care și bugetul de stat, au fost votate în grabă de deputații PSRM și cei din Pentru Moldova la ședința nocturnă a Parlamentului din 16 decembrie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button