fbpx

Înainte de miezul nopții și în grabă: Deputații au votat legea bugetului de stat

Aproape de miezul nopții și în grabă, deputații PSRM și Pentru Moldova au adoptat Legea bugetului de stat pentru anul 2021. Totodată, aleșii poporului au votat, pe fundalul scandărilor parlamentarilor din opoziție, și alte proiecte de lege. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma examinării amendamentelor, deputații au aprobat veniturile bugetului de stat la nivelul de 41,415 miliarde de lei, în creștere 11,3% față de bugetul de stat aprobat pentru anul 2020.

Cheltuielile bugetului de stat reprezintă, conform proiectului, 55,399 de miliarde de lei, înregistrând o creștere cu 4,1% față de bugetul de stat aprobat în 2020.

Deficitul bugetar se estimează la 13,984 de miliarde de lei.

Deputații Platformei DA și PAS s-au arătat nemuțumiți de votarea în grabă a legilor și au declarat unanim că actele normative „nu au fost elaborate pentru beneficiul cetățenilor, dar pentru a acoperi mai multe scheme de corupție”.

În același timp, deputatul platformei DA Alexandru Slusari a dat de înțeles că amendamentele la proiect nu ar fi fost discutate amănunțit. De celaltă parte, socialistul Petru Burduja a dat asigurări că „fiecare amendament a fost examinat cu multă atenție”.

Vezi și: Opoziția a revenit în Legislativ: „Nici în timpurile lui Plahotniuc nu a fost așa ceva”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button