fbpx

„O invenție electorală a lui Șor”. Democrații contestă la CC proiectele privind farmaciile mobile și liberalizarea prețurilor la medicamente

Deputații democrați s-au adresat la Curtea Constituțională (CC). Aceștia au contestat proiectele de lege înaintate ș de fracțiunea Partidului Șor și votate în Parlament, care prevăd prevăd crearea farmaciilor ambulante și liberalizarea prețurilor la medicamente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Am contestat la CC proiectele prin care Șor a primit de la Dodon dreptul de a-și bate joc de viața și sănătatea oamenilor, în ciuda faptului că atât Guvernul, cât și CNA, au dat avize negative la aceste proiecte. Toate pun în pericol sănătatea oamenilor și securitatea farmaceutică a țării și încalcă dreptul la ocrotirea sănătății, drept consfințit de Constituție”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip.

Liderului democrat califică farmaciile ambulante drept „tarabe, tejghele sau cărucioare”, fără licență, fără aviz sanitar sau fără certificat de acreditare.

„Sunt o invenție electorală a lui Șor”, a punctat Filip.

Deputații PDM au ținut să amintească că Guvernul a recunoscut că statul nu va putea controla acest tip de farmacii.

„Excluderea obligativității ca medicamentele să fie vândute doar de farmaciști – faptul că oricine va putea vinde medicamente va avea urmări grave asupra sănătății oamenilor”, se mai arată într-un comunicat emis de democrați.

„Totodată, liberalizarea prețurilor la medicamente, în mod special a celor OTC (fără limitarea adaosului comercial), va provoca scumpirea rapidă a acestora, lucru inadmisibil, mai ales în actuala criză pandemică”, mai spun cei din PDM.

ZUGO menționează că proiectul de lege cu privire la farmaciile mobile, dar și alte legi importante, printre care și bugetul de stat au fost votate, în grabă, de socialiști și cei din Pentru Moldova, la ședința nocturnă a Parlamentului din 16 decembrie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button