fbpx

Comercializarea produselor din plastic, pedepsită: Poliția a aplicat amenzi de peste 30 de mii de lei, de la începutul anului

Comercializarea unităților din plastic este pedepsită. Odată ce legea interzice agenților economici să vândă astfel de produse, polițiștii împart amenzi celor care nu o respectă. Astfel, de la începutul anului, oamenii legii au aplicat sancțiuni în valoare totală de peste 30 de mii de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, au fost întocmite opt procese verbale în urma cărora agenții economici au fost sancționați, în total, cu 33 de mii de lei.

Citește și: Deși comercializarea lor a fost interzisă, pungile și vesela din plastic se vând în continuare la Piața Centrală

Reiterăm că, începând cu 1 ianuarie 2021 se interzice utilizarea și comercializarea farfuriilor, paharelor, altor accesorii ale serviciilor de masă şi beţişoarelor, de unică folosinţă, fabricate din plastic, cu excepţia celor biodegradabile.

ZUGO menționează că pungile de plastic confecționate dintr-un strat gros de material trebuiau interzise încă în anul 2019. Atunci, în spațiul public, au apărut informații conform cărora legea era nefuncțională întrucât nu prevedea sancțiuni pentru agenții economici.

Ulterior, după mai multe modificări, actul normativ a fost votat, în primă lectură, în vara anului 2019, iar după câteva luni, în februarie 2020, a fost votat în lectură finală.

Te-ar putea interesa: Pungile din plastic și vesela de unică folosință, sub semnul „interzis”. Sancțiunile pentru utilizarea și comercializarea acestora au intrat în vigoare

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button