fbpx

Deși comercializarea lor a fost interzisă, pungile și vesela din plastic se vând în continuare la Piața Centrală

Deși interzise prin lege încă de la 1 ianuarie, pungile și vesela din plastic încă nu a dispărut de pe rafturile multor magazine și pieți din țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au depistat încălcarea regulilor cu privire la comercializarea farfuriilor și altor accesorii ale serviciilor de masă, de unică folosință, fabricate din plastic.

În cadrul verificărilor în Piața Centrală au fost scoase din circuitul comercial 196 farfurii din plastic de unică folosință și 186 accesorii ale serviciilor de masă, interzise prin lege.

În privința persoanelor responsabile de comercializare a fost pornit proces contravențional care prevede o sancțiune sub formă de amendă în mărime de la 60 la 90 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 120 la 240 de unități convenționale sau cu amendă în mărimea valorii produsului respectiv, dar nu mai puțin de 240 de unități convenționale, aplicată persoanei juridice.

Reiterăm că, începând cu 1 ianuarie 2021 se interzice utilizarea/comercializarea farfuriilor, paharelor, altor accesorii ale serviciilor de masă şi beţişoarelor, de unică folosinţă, fabricate din plastic, cu excepţia celor biodegradabile.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button