fbpx

Colegii lui Iurie Sadovnic, șocați de moartea interpretului: „Indiferent de motivele pe care le-a avut, va rămâne în memorie ca un mare artist”

Decesul lui Iurie Sadovnic a șocat atât pe cei care îi ascultau cu drag muzica, dar și pe cei care i-au fost colegi de breaslă. Regizoarea Lidia Panfil, interpretul Gheorghe Țopa, compozitorul Eugen Doga, dar și maestrul Corneliu Botgros au transmis familiei mesaje de condoleanțe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lidia Panfil, care îl cunoaște pe Iurie Sadovnic încă de pe băncile facultății, povestește că a discutat cu artistul acum câteva zile, iar acesta era slăbit și nu se simțea foarte bine.

Gheorghe Țopa, cel ai cărui primi pași în muzică au fost ghidați de Sadovnic, își amintește cu drag de ultima dată când l-a văzut pe regretatul artist, în urmă cu trei ani, de Revelion.

„Am făcut fotografii ca niciodată. Regret, îi suna vocea şi până în zilele astea, cânta mereu, a avut o manieră irepetabilă, nu ştiu dacă am mai avut aşa artişti puternici, cum cântă şi cum depune suflet”, spune Țopa.

Eugen Doga a declarat pentru publika.md, cu vocea tremurândă, că îşi aminteşte de o discuţie recentă pe care a avut-o cu regretatul Iurie Sadovnic. Compozitorul i-a propus o colaborare, însă acesta a refuzat-o pe motiv că ar avea probleme de sănătate.

„Cred că climatul psihologic l-a impus să-și sfârşească zilele. Recent, am vrut să-i propun o melodie să cânte, dar nu ştiu ce boală avea, se simţea prost, nu ne-a spus niciodată exact ce are”, a declarat maestrul Doga.

Corneliu Botgros, care îl cunoaşte pe Iurie Sadovnic de la cinci ani, a primit această veste ca un trăsnet:

„Indiferent de motivele pe care le-a avut el va rămâne în memoria noastră ca un mare artist a neamului. Vreo zece ani, numele lui Sadovnic nu prea s-a auzit în scenele noastre din Moldova, probabil din acest motiv. Un artist fără scenă nu prea se descurcă, nu poate trăi în viaţă”, spune Botgros.

Amintim că interpretul s-a fi împușcat în cap în după-amiaza zilei de luni, 7 iunie. Tragedia s-a produs în sectorul Botanica al capitalei.

„Nu vreau să fiu nimănui povară” – este o parte din mesajul de adio al interpretului Iurie Sadovnic pe care l-a lăsat înainte să își pună capăt zilelor. Acesta ar fi scris pe o foaie că are „prea multe boli”.

Articole asemănătoare

Back to top button