fbpx

Interpretul Iurie Sadovnic a decedat. Artistul s-ar fi împușcat

Iurie Sadovnic a decedat. Interpretul s-ar fi împușcat în cap în după-amiaza zilei de luni, 7 iunie. Tragedia s-a produs în sectorul Botanica al capitalei.

Informația a fost confirmată de Poliția Capitalei.

„Într-un apartament din sectorul Botanica a fost depistat cadavrul unui bărbat. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor fiind solicitat și medicul legist. Ajunși la față locului, polițiștii au stabilit că apelul a fost făcut de către soția bărbatului”, transmit oamenii legii.

„Polițiștii au stabilt că bărbatul în vârstă de 69 ani și-a aplicat o plagă prin împușcătură în regiunea capului această fiind fatală. Femeia a comunicat că acesta  a rămas de unul singur acasă, iar cînd ea s-a întors acasă l-a găsit decedat. Armă era deținută legal de către bărbat. La examinare de către medicul legist urme de moarte violentă nu au fost depistate decât cele cu care s a ales în urmă împușcăturii”, se mai arată în mesajul Poliției.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în satul Jura, din Râbniţa, şi a copilărit în comuna Susleni, Orhei.

Sadovnic a fost unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți începând cu anii ’70.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale sunt: „Andrii Popa”, „Măicuţa”, „Mi-e dor de tine, mamă”, „În limba ta”, „Demnitate”, „Duminică”, „Dragă Otee!”.

Artistul a fost decorat cu titlurile de „Artist emerit”, „Artist al Poporului”, „„Meritul Civic”, „Ordinul Republicii” şi a fost laureat al Premiului Naţional.

Articole asemănătoare

Back to top button