fbpx

Certificatele de imunizare din Republica Moldova, la un pas de a fi recunoscute în UE? Nemerenco: Acum finalizăm

Certificatele de imunizare din Republica Moldova ar putea fi recunoscute în UE în curând. Cel puțin așa afirmă ministra Sănătății, Ala Nemereco.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ei, actualmente se desfășoară încă negocieri. În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV aceasta a precizat că procesul de recunoaștere a documentelor în cauză este „pe ultima sută de metri”.

„Am discutat despre acest certificat, GreenPass, când eram la Președinție. Ministerul Sănătății a făcut două încercări eșuate de transmitere a documentului, ne răspunzând la toate întrebările care erau în aplicație. 

Noi acum, împreună cu vicepremierul pentru digitalizare, suntem în contact cu dumnealor. Ne-a ajutat ambasada noastră în UE. Acum finalizăm. Scopul nostru este să avem cât mai repede această recunoaștere”, a precizat Nemerenco.

În același timp, funcționara a punctat că avem număr de infectări în creștere și am putea avea restricții de circulație în Uniunea Europeană. Ministra a precizat că autoritățile de la Chișinău au primit deja atenționări la subiect.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button