fbpx

Braconier amendat pentru vânătoare de căprioare. Ce sumă trebuie să plătească făptașul

Un bărbat din Fălești este cercetat pentru braconaj. În gospodăria acestuia au fost găsite resturile de la două căprioare, ca urmare a unei sesizări telefonice parvenite de la un locuitor a satului Natalievca.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O echipă de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului s-a deplasat la locuința învinuitului. În urma verificărilor efectuate s-au identificat resturile de la două caprioare în gospodăria acestuia.

După stabilirea circumatanțelor a fost anunțat serviciul de urgență 112.

Conform legii, privind pagubele cauzate de către persoanele fizice și juridice prin vânarea, dobândirea, comercializarea, posesiunea și export ilicit sau prin nimicirea animalelor de vânat din Republica Moldova, prejudiciul cauzat constituie suma de 25 000 lei.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește că vânatul fără autorizaţia corespunzătoare fie în perioada interzisă, fie în locurile interzise, fie cu unelte şi metode nepermise (braconajul), dacă acesta a cauzat daune ce depăşesc 200 de unităţi convenţionale,se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

 

Articole asemănătoare

Back to top button