fbpx

Vrei să afli detalii neștiute și să descoperi locuri din perioada Holocaustului? Participă gratuit la „Elie Wiesel Study Tour”

Tinerii din Republica Moldova au acum o șansă unică de a afla ma multe detalii neștiute din perioada Holocaustului. „American Councils for International Education” anunță organizarea primei ediții a Elie Wiesel Study Tour pentru țara noastră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși programul este deja la a treia ediție, este pentru prima dată când se oferă burse complete ce acoperă toate costurile a 5 participanți din Republica Moldova. Aceștia trebuie să fie studenți, masteranzi și doctoranzi din țara noastră, cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani.

Programul își propune să ofere studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului, ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute.

În prima ediție a programului – 2017, participanții au vizitat Memorialul Durerii de la Sighet, Casa Memorială Elie Wiesel, Complexul Muzeal Auschwitz I și Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler.

În cadrul ediției 2018, programul a fost extins, incluzând și Cartierul Evreiesc din Bardejov, Slovacia, Cartierul Evreiesc din Budapesta și Memorialul „Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”.

Și anul acesta, pe toată durata vizitei de studiu, participanții vor fi însoțiți de un profesor de specialitate ce le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, care va crea cu aceștia dezbateri tematice și îi va provoca să gândească critic. După finalizarea programului, fiecare dintre participanți trebuie să organizeze o activitate de diseminare în facultatea sau comunitatea din care provine.

Vrei să iei și tu parte la descoperirea locurilor celebre ale acelei perioade istorice? Iată care sunt criteriile de eligibilitate: 

  • ai pașaport internațional biometric;
  • ai minim 18 ani și maxim 26 de ani împliniți în momentul începerii programului (29 Iulie 2019);
  • ești actualmente student, masterand sau doctorand în mediul rural sau urban, în țară sau în străinătate, la orice profil de studiu;
  • ai cel puțin cunoștințe medii de limba engleză;
  • demonstrezi interes față de tematica programului;
  • ești dispus să organizezi minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală etc);

Organizatorii vor selecta un număr de 5 participanți, în urma evaluării aplicației. Programul va avea loc în perioada 29 Iulie – 9 August 2019. Tinerii interesați se pot înscrie online până pe 2 Iulie 2019, completând un formular. Informații complete despre program poți găsi pe site-ul American Councils for International Education.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a treia ediție, este sprijinit de către Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova, Ambasada Statelor Unite în România, American Councils for International Education, Ambasada Statului Israel în România, al Institutului Național Elie Wiesel pentru Studiul Holocaustului și al Complexului Cultural Sportiv Studențesc TEI.

Articole asemănătoare

Back to top button