fbpx

video | Vladimir Voronin, despre miliardul furat, Plahotniuc și viitoarele alegerile parlamentare: „Pe Șor îl cunosc încă din copilărie”

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, este cert convins că la scrutinul parlamentar, care va avea loc pe 24 februarie 2019, vor fi cele mai multe, dar și mai grave falsificări de când au loc alegeri în țara noastră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul mai spune că din 1998 și până în prezent, PCRM s-a clasat pe primul loc la șapte dintre alegerile care s-au desfășurat în Moldova. Deși ar vrea ca partidul său „să treacă linia de finiș” și în acest an, fostul președinte al țării spune că noua lege de a candida pe circumscripții le cam pune bețe în roate.

„Cu părere de rău, legea care a fost adoptată, pentru a păstra pe cineva la guvernare, ridică foarte multe întrebări și foarte multe obstacole, inclusiv și în fața partidului nostru. Noi până acum nu ne putem clarifica care sat, care localitate și în ce circumscripție electorală intră”, a declarat Voronin, într-un interviu realizat de Rise

Cât despre miliardul furat, comunistul este sigur că acesta este în Republica Moldova, și anume la cei de la guvernare, la „cei care taie panglici roșii în fiecare zi”. Voronin se mai întreabă de ce după lichidarea Băncii de Economii, guvernarea nu intervine pentru a crea din nou o bancă care să aparțină statului.

Pe liderul democraților, Vlad Plahotniuc l-a strâns de mână pentru prima dată la Mănăstirea Curchi, în timpul reconstrucției locașului. Pe Șor, însă, îl cunoaște din copilărie, mai mult pentru faptul că Voronin era bun prieten cu tatăl actualului primar al orașului Orhei. În cadrul aceluiași interviu, Voronin mai vorbește despre averea pe care a agonisit-o din activitatea în politică, dar și despre ce face în timpul liber.

Întregul interviu îl puteți urmări mai jos.

Articole asemănătoare

Back to top button