fbpx

video | Un microbuz de pe ruta București-Chișinău s-a răsturnat în România. 17 persoane se aflau la bord

Un microbuz ce efectua curse Bucureşti-Chişinău, la bordul căruia se aflau 17 persoane, s-a răsturnat luni, în România, pe DN 24. Accidentul s-a produs între localităţile Gara Berheci şi Priponeşti, din judeţul Galaţi efectua curse Bucureşti-Chişinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un singur pasager, o femeie în vârstă de 55 de ani, care acuza dureri abdominale, a fost transportat la spital, restul pasagerilor fiind preluaţi de un alt microbuz pus la dispoziţie de firma transportatoare, informează IPJ Galaţi, citat de Agerpres.

„La data de 8 ianuarie 2024, la ora 13,57, Inspectoratul de poliţie Judeţean Galaţi a fost sesizat prin apel la S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe DN 24 a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un microbuz cu 17 pasageri s-ar fi răsturnat în afara părţii carosabile”, se arată în comunicatul IPJ Galați.

Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi şi a Postului de Poliţie Priponeşti, s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 40 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, în timp ce conducea un microbuz care efectua o cursă de transport persoane de la Bucureşti către Chişinău, când a ajuns pe DN 24, între localităţile Gara Berheci şi Priponeşti, din judeţul Galaţi, ar fi pierdut controlul direcţiei de mers pe fondul unui carosabil acoperit cu zăpadă, precum şi a vântului puternic, iar autovehiculul ar fi derapat, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.

Întrucât în microbuz se aflau 17 persoane, a fost activat planul roşu de intervenţie, însă până la sosirea echipajelor de intervenţie şi salvare, toţi cei care se aflau în autovehicul s-au autoevacuat.

Conducătorul auto deţine permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, informează sursa citată.

În cauză va fi întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Articole asemănătoare

Back to top button