fbpx

video | Un cetățean israelian care prezintă pericol pentru securitatea națională, reținut pe teritoriul R. Moldova

Un cetățean israelian în vârstă de 36 de ani, a fost reținut la 18 iulie curent pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit informațiilor operative, acesta face parte din structuri criminale și intenționa să pregătească infracțiuni pe teritoriul țării, în domeniul IT, escrocherii și contrabandă cu bani, obținuți pe cale criminală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată, Direcției Analitică a INI, în comun cu ofițerii Inspectoratului General pentru Migrație, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, au localizat și reținut cetățeanul străin. Acesta este cercetat penal în Israel pentru săvârșirea infracțiunii de banditism și escrocherie, fiind membru al unei grupări criminale.

Conform actului emis de către Inspectoratul General pentru Migrație, străinul a fost declarat indezirabil pentru 5 ani în Republica Moldova și predat Inspectoratului General al Poliției de Frontieră pentru finalizarea procedurii de îndepărtare de pe teritoriul țării în Israel pe cale aeriană.

Menționăm că persoana poate fi declarată indezirabilă dacă a desfăşurat, desfăşoară ori în privinţa acesteia există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

În ultimii 5 ani, Inspectoratul General pentru Migrație a declarat indezirabili 584 de cetățeni străini pentru o perioadă de la 5 la 15 ani, la propunerea Direcției investigații criminalitate organizată a INI a IGP.

Articole asemănătoare

Back to top button