fbpx

video | „Suntem etern recunoscători”: Maia Sandu, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei

Astăzi, 24 august, Ucraina sărbătorește Ziua Independenței sale. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de recunoștință și susținere cu această ocazie. Ea subliniază că independența înseamnă mai mult decât un simplu statut – reprezintă dreptul cetățenilor de a modela propriul viitor și de a construi o națiune în acord cu viziunea lor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi Ucraina își sărbătorește cu demnitate Ziua Independenței. Independența este atunci când cetățenii își pot decide singuri viitorul, când au libertatea de a-și construi propria țară așa cum o văd ei. Ucrainenii, prin curajul și determinarea lor nemărginită, ne reamintesc acest adevăr în fiecare zi.”

Șefa statului a subliniat în mesajul său că țara noastră privește spre Ucraina cu un profund respect, nu doar ca vecin geografic, ci și ca un simbol al voinței de a rezista și a spera.

„Republica Moldova privește cu adânc respect spre Ucraina, nu doar ca vecin, ci ca un simbol al rezistenței și speranței. Suntem etern recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea și securitatea în regiune, devenind astfel un bastion al libertății pentru milioane de europeni. În această zi, speranța mea este ca pacea să revină cât mai curând în casele ucrainenilor, iar Ziua Independenței Ucrainei să nu mai fie niciodată umbrită de război și de suferință.

Slava Ukraini!”, a spus Maia Sandu.

ZUGO.MD amintește că în fiecare an, pe 24 august, poporului ucrainean celebrează Ziua Independenței. În această zi, în 1991, Rada Supremă a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene de atunci, a adoptat Declarația de Independență a Ucrainei, iar ca rezultat s-a format actualul stat ucrainean. Ucraina își sărbătorește pentru al doilea an independența în umbra războiului declanșat de invazia Rusiei.

 

Articole asemănătoare

Back to top button