fbpx

video | Slujbă de înmormântare, oficiată cu… „vițică” și „animală”. Conflictul unui preot cu o familie din Orhei

Caz ieșit din comun în satul Piatra din raionul Orhei. La o slujbă de înmormântare, preotul a fost filmat în timp ce se certa cu rudele celui decedat. Cazul a fost comentat de episcopul de Orhei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Momentul a fost publicat de fiica răposatului, iar în video putem observa cum slujitorul comentează atitudinea rudelor și chiar critică ceva în legătură cu mănușile de protecție. După ce acesta i se adresează cuiva cu „vițică” și animală”, între rude și preot se iscă o ceartă. Ulterior, acesta a ieșit nervos din cimitir, refuzând să mai oficieze ceremonia funerară.

„Dragi conaționali, în doar 46 de zile am pierdut ambii părinți. Pe 22 mai s-a stins mama și după 46 zile, uitați-vă, și tatăl meu – răposatul în fața acestui necurat, care slujește de ani de zile în satul Piatra, Iov. (…) Tatăl meu nu a meritat ca el să-i citească trei cuvinte, el nu merită să stea în biserica din satul Piatra raionul Orhei. A luat peste 1000 de lei, dar uitați-vă ce prostii”, a scris fiica decedatului, anunțând că se va adresa mitropolitului.

Mai apoi, aceasta a postat reacția primită de la episcopul de Orhei, Siluan, în mesajele pe Facebook.

„Am privit cu rușine și tristețe acest filmuleț. Ne cerem scuze pentru un comportament lipsit de bun simț. Da, cunosc ieșirile inadecvate ale acestui om. Am trimis aproximativ șapte-opt ani în urmă o comisie în satul Piatra, unde s-au discutat plângerile oamenilor de acolo. Când s-a cerut părerea oamenilor cu referire la slujirea de mai departe a lui Iov, majoritatea dintre cei prezenți au susținut că el poate în continuare sluji la Piatra. De atunci, Iov Sinchetru practic nu se mai supune vicariatului de Orhei (din păcate)”, a scris episcopul.

Articole asemănătoare

Back to top button