fbpx

video | Recean, întrevedere cu omologul său ucrainean: „Ca buni vecini, parcurgem un drum ireversibil de aderare la UE”

Prim-ministrul Dorin Recean reprezentă Republica Moldova la Summitul „Platforma Crimeea”, care se desfășoară în Ucraina, pe data de 23 august.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ucraina rezistă neclintit împotriva agresiunii brutale ruse, protejând țara, cetățenii și valorile noastre comune,” a menționat Recean în cadrul discuției cu omologul său ucrainean.

Potrivit premierului, țara noastră a fost, este și va rămâne solidară cu Ucraina și cetățenii ucraineni.

În cadrul întrevederii cu prim-ministrul Denys Shmygal, Recean a convenit să dinamizeze o serie de proiecte bilaterale în domenii precum cel economic, energetic, agricol, infrastructură și transport.

„Împreună, contribuim și la eforturile regionale de asigurare a securității alimentare, prin fortificarea cooperării pentru tranzitul mărfurilor ucrainene și restaurarea și îmbunătățirea infrastructurii de transport, rutiere și ferate, de care să beneficiază inclusiv și companiile din țara noastră.

Ca buni vecini, parcurgem un drum hotărât și plin de determinare în drumul ireversibil de aderare la UE, demonstrând, astfel, voința noastră comună de a construi societăți moderne, prospere și democratice în cadrul familiei europene,” a mai declarat Dorin Recean.

În deplasarea sa în țara vecină, premierul este însoţit de vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii şi industriei alimentare, Victor Parlicov, ministru al energiei, Andrei Spînu, ministru al infrastructurii şi dezvoltării regionale, și Ruslan Bolbocean, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Articole asemănătoare

Back to top button