fbpx

video | Rămășițele Podului Morandi din Genova, aruncate în aer de o explozie. Aici, anul trecut, au murit 43 de oameni

La aproape un an de la tragedie, rămășițele Podului Morandi din Geneva – mai exact cele două turnuri rămase, au fost aruncate în aer într-o explozie controlată de experții în demolare. Deflagrația a fost provocată astăzi dimineață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Momentul a durat câteva secunde, iar pentru ca explozia să nu afecteze oamenii din jur și responsabilii să poată curăța zona, 4000 de persoane au fost evacuate din locuințele lor. Deflagrația a fost provocată, astfel, de explozivii atașați la baza turnurilor. Totodată, autoritățile au avut grijă să pregătească din timp multe rezervoare de apă care să împiedice răspândirea prafului.

La eveniment au asistat ministrul de Interne al Italiei și vicepremierul, Matteo Salvini. Pe de altă parte, sute de localnici au urmărit momentul dramatic de la distanță, transmite CNN.

Rămășițele podului au stat nemișcate timp de 10 luni, fiind o amintire dureroasă pentru mii de locuitori – asta după ce podul s-a prăbușit în august, anul trecut, după o ploaie torențială, tragedie care a aruncat vehiculele la sol și a ucis 43 de oameni. Printre victime, era și un moldovean.

Podul Morandi a fost construit în 1960, având o legătură importantă cu autostrada A10. Acesta a fost unul dintre cele mai aglomerate poduri din țară, pe care erau transportate mărfuri și turiști. În locul lui va fi construit o nouă structură.

Articole asemănătoare

Back to top button