fbpx

video | Protest în semn de solidaritate la Chișinău. „Rezistă, Belarus!”

„Rezistă, Belarus!” – acest mesaj a fost transmis astăzi, 13 august, în fața Ambasadei Republicii Belarus la Chișinău, în cadrul unui protest organizat de Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În semn de solidaritate cu Platforma Națională din Belarus, cu privire la alegerile prezidențiale de pe 9 august și protestele violente, mai mulți oameni au transmis mesaje de susținere și au criticat situația politică din țara vizată.

„Suntem solidari cu oamenii de Belarus”; „Rușine, rușine”; „#SaveBelarus”; „Sperăm că organele de drept vor investiga în mod echitabil toate acțiunile și toată situația” – sunt câteva dintre mesajele celor prezenți la manifestație.

Totodată, organizatorii au semnat o Declarație în legătură cu situația din Belarus pentru a o oferi reprezentanților Ambasadei țării la Chișinău.

Amintim că belarușii au ieșit în stradă după ce s-a anunțat că Aleksandr Lukașenko ar câștiga alegerile prezidențiale cu peste 80% dintre voturi. Luni, în regiune nu a fost posibilă accesarea paginilor web și rețelelor de socializare. După intervenția forțelor de ordine, manifestațiile au degenerat în violențelidera opoziției a părăsit țara, iar până astăzi sunt înregistrați sute de răniți, mii de reținuți și cel puțin două decese.

CITEȘTE ȘI:

video | A patra zi de proteste în Belarus. Oamenii au ieșit cu icoane în stradă și rostesc rugăciuni

Articole asemănătoare

Back to top button