fbpx

foto, video | Proteste masive în Belarus după ce Lukașenko ar fi obținut 80% dintre voturi. Manifestanții au construit baricade din tomberoane

Alexandr Lukașesnko a fost reales în funcția de președinte după ce peste 80% dintre alegători l-ar fi votat. Ca urmare, mii de belaruși din toate colțurile țări au ieșit la proteste.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Redacția rusă BBC relatează că la Minsk au avut loc altercații între manifestanți și forțele de ordine. Protestatarii au construit baricade din tomberoane, iar polițiștii au tras cu gloanțe pneumatice. La fel, în unele regiuni au fost scoase pe străzi mașini blindate și tunuri de apă.

Portalurile locale de știri nu pot fi accesate în această dimineață, însă ele continuă să publice informații de ultimă oră pe canalele de Telegram. Bunăoară, tut.by anunță că aproximativ 120 de persoane au fost reținute, iar potrivit unor date neconfirmate încă – o persoană ar fi decedat în timpul manifestațiilor.

În timpul operațiunii, un obiect care emană gaze lacrimogene ar fi ajuns la balconul unui apartament. În același timp, unul dintre protestatari ar fi fost lovit cu un alt obiect periculos. MAI din Belarus a inițiat mai multe dosare, au avut de suferit zeci de angajați ai forțelor de ordine, iar persoanele care vor fi găsite vinovate de organizarea dezordinii în masă riscă până la 15 ani de pușcărie.

Totodată, același canal precizează că 80% dintre utilizatorii platformei Golos, creată de echipa contracandidatei lui Lukașenko, Svetlana Tihanovskaya, au votat anume pentru ea.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto, video: tut.by

Articole asemănătoare

Back to top button