fbpx

video | Un tânăr de 25 de ani a decedat în Belarus după ce a fost reținut de forțele de ordine. Mărturisirile mamei sale

Încă o persoană a decedat în Belarus, acolo unde protestele violente continuă deja de câteva zile. Este vorba de un tânăr de 25 de ani, care – preliminar – s-a simțit rău după ce a fost reținut de forțele de ordine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform Radio Liberty, bărbatul era rezident local și nu a participat la proteste. Mama sa a povestit că acesta a fost reținut în centrul orașului, în timp ce era la întâlnire cu o fată.

„L-am căutat în toate zilele acestea. Nu mi s-au dat informații despre el. Astăzi mi s-a spus în sfârșit că Sasha a fost la morgă”, a mărturisit femeia.

Mama victimei a mai spus pentru jurnaliștii locali că fiul său avea probleme cardiace, iar în momentul când a fost reținut – fiind într-un vehicul închis – s-a simțit rău. Potrivit femeii, inițial, acesta a fost dus la un spital de psihiatrie, iar ulterior a fost transferat la o instituție medicală generală din apropiere, însă ar fi fost prea târziu.

„Fiul meu a murit pentru nimic”, a declarat mama băiatului, spunând că nu a văzut trupul fiului ei în morgă, motiv pentru care bănuiește că forțele de securitate vor să ascundă urmele bătăilor.

Foto: Profimedia

Potrivit jurnalului Onliner, tânărul a fost reținut în timpul unui protest la Gomel pe 10 august. Instanța l-a trimis în arest administrativ, iar – după proces – deținutul s-a îmbolnăvit, a fost internat în spital, dar nu a mai putut fi salvat. În noaptea de 12 august a decedat. Potrivit sursei, moartea bărbatului nu are legătură directă cu circumstanțele detenției sale.

Conform datelor actuale, în timpul protestelor din Belarus au fost reținute peste 6000 de persoane, au fost rănite peste 250, iar – în total – trei oameni au decedat. Printre victime și deținuți au fost și jurnaliști, transmite rbc.ru.

Menționăm că Poliţia din Belarus a recunoscut ieri că a tras cu arme de foc asupra manifestanţilor care au protestat în sudul ţării, aceste tiruri făcând un rănit.

Video: tut.by

Amintim că belarușii au ieșit în stradă după ce s-a anunțat că Aleksandr Lukașenko câștigă alegerile prezidențiale cu peste 80% dintre voturi. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat reprimarea manifestaţiilor din Belarus, cerând numărarea „exactă” a voturilor exprimate. Șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, de asemenea a condamnat „violenţa disproporţionată şi inacceptabilă din partea statului împotriva manifestanţilor paşnici”. Președintele țării noastre, Igor Dodon, a adresat felicitări lui Lukașenko.

Articole asemănătoare

Back to top button