fbpx

video | Nu au propriul candidat, dar îl vor susține „pe cel mai bun”. PPDA este gata să ofere sprijin politic la alegerile din Hâncești

Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, care a renunțat să meargă la alegerile din Hâncești cu un candidat propriu, a decis că va susține unul dintre candidații deja înaintați pentru acest scrutin. Declarația a fost făcută de către deputatul PPDA Vasile Năstase, care a precizat că el și colegii săi vor oferi sprijin politic pentru candidatura cea mai integră și profesionistă, care are profil european.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este regretabil că cei de pe dreapta nu au putut găsi un candidat comun, așa cum a propus PPDA, dar asta nu înseamnă că Platforma DA nu va susține un candidat. A apărut o declarație a unei structuri de conducere a Platformei DA în care se spune foarte clar că partidul va analiza profilurile tuturor candidaților, ale celor înregistrați, și va opta pentru candidatura care va fi cea mai integră, cea mai profesionistă, cu profil european și, bineînțeles, va susține acea candidatură”, a afirmat parlamentarul în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Năstase a subliniat că formațiunea pe care o reprezintă așteaptă să fie înregistrați toți candidații, după care va face alegerea în favoarea unuia dintre aceștia.

PPDA a anunțat săptămâna trecută că formațiunea nu va mai participa la alegerile din 15 martie. Potrivit reprezentanților partidului, decizia vine după ce „forțele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații proprii pentru circumscripția nr. 38 fără coordonare reciprocă”. Oferta Platformei DA a fost Mihail Druță. 

Între timp, Partidul „Acțiune și Solidaritate” a anunțat și înregistrat candidatura fostei ministre a Justiției, Olesea Stamate, pentru alegerile parlamentare din circumscripția nr. 38. Potrivit liderei PAS, Maia Sandu, această ofertă urma să fie examinată și de către Platforma DA, lucru care nu s-a întâmplat. Sandu a mai adăugat că despre presupusul candidat al PPDA, în persoana lui Mihail Druță, ar fi aflat din presă și nu de la colegii lor, iar discuții pe marginea înaintării unui candidat comun nu ar fi avut loc.

Citiți și: Opt candidați vor lupta pentru funcția de deputat la alegerile din Hâncești. Trei au fost înregistrați astăzi oficial la CEC

Articole asemănătoare

Back to top button