fbpx

video | NO COMMENT. Cum (nu) se respectă distanțarea fizică în troleibuzele din Chișinău: Reacția RTEC și a Poliției

Deși e pandemie și se cere respectarea distanței sociale, în unele troleibuze din Chișinău oamenii continuă să se îmbulzească. Un caz similar a fost surprins de un martor și plasat recent pe o rețea de socializare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul videoului publicat putem observa vehiculul plin până la refuz. Mai mult, nici măcar ușile troleibuzului nu aveau „puterea” să se închidă. Chiar și așa, nici un pasager nu a renunțat, iar vehiculul a mers mai departe.

ZUGO a contactat reprezentanții Regiei Transport Electric (RTEC), care au venit cu o reacție și au îndemnat oamenii să nu ignore regulile de igienă, pentru a nu pune în pericol sănătatea lor și a celor din jur.

„RTEC emite zilnic, la traseu, numărul maxim de unități de transport disponibile, în număr de 321 de troleibuze. Conductorii nu sunt agenți constatatori. Aceștia nu sunt în drept de a coborî pasagerii din troleibuz, ei doar îndeamnă călătorii să poarte masca de protecție în timpul călătoriei, cât și să aștepte un alt troleibuz atunci când observă că se depășește limita de 35 de persoane. RTEC mizează pe conștiința și resposabilitatea socială a locuitorilor municipiului Chișinău”, a comunicat purtătoarea de cuvânt a RTEC, Felicia Rusu.

În context, am apelat și Poliția Capitalei, angajații căreia au rolul de a asigura ordinea publică și respectarea legilor.

„Poliția tot timpul întreprinde măsuri cu privire la respectarea măsurilor pentru neadmiterea răspândirii virusului COVID-19. Cu privire la acest caz, oamenii legii o să realizeze toate acțiunile pentru a identifica și stabili ruta de troleibuz, cât și șoferul care a admis o astfel de încălcare. Ulterior, va fi luată o hotărâre conform legislației în vigoare”, a precizat Natalia Stati.

Menționăm că, potrivit regulilor impuse de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, pe timp de pandemie, oamenii trebuie să utilizeze (corect) masca de protecție în spațiile publice și locurile aglomerate și să păstreze distanța socială de circa 1,5 metri. În troleibuze, nu trebuie să urce mai mult de 35 de pasageri, aceștia sunt obligați să poarte mască de protecție, să păstreze distanța și să dezinfecteze mâinile cu soluția amplasată la intrare în vehicule.

Articole asemănătoare

Back to top button