fbpx

Nu stăm în carantină când plecăm în Ucraina, dar când revenim. Ministerul Sănătății a actualizat lista țărilor la revenirea din care se impune autoizolarea

Ministerul Sănătății a publicat lista țărilor la revenirea din care conaționalii sunt obligați să se autoizoleze. Printre ele se numără și țările vecine – România și Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La fel, moldovenii care revin din Rusia, Italia, Spania, SUA, Portugalia, Franța, Ungaria, Olanda, dar și din alte țări – vor trebuie să respecte carantina. Precizăm că, în același timp, moldovenii pot călători în Ucraina fără a se autoizola și fără a prezenta testul la COVID-19, însă deținând asigurare. Totodată, cei care au cetățenie română, de asemenea, nu sunt impuși să se autoizoleze peste Prut.

Precizăm că, Ministerul Sănătății actualizează listă țărilor la revenirea din care nu se impune autoizolare o dată la două săptămâni și o publică vineri. Regulile prevăzute intră în vigoare în prima zi de luni după aprobarea listei.

ANSP calculează indicatorul pentru a include țările în această listă conform unui algoritm stabilit, care ține de incidența cazurilor la numărul de populație.

Articole asemănătoare

Back to top button