fbpx

Savurează viața fără frică! Specialiștii îți spun cum să obții corect un credit în noua realitate din pandemie

Pandemia a venit pe neprins de veste și a schimbat modul nostru de viață din mai multe perspective. Totodată, aceasta a provocat o recesiune economică la nivel mondial, unii au rămas fără locuri de muncă, altora le-a fost redus salariul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu toate acestea, viața continuă, nimeni nu anulează nevoile oamenilor și cheltuielile neprevăzute. Așadar, dacă întâmplă să ai nevoie de un credit online, în Moldova, nu e cazul să pui pe stop și să renunți la unele lucruri de bază. Respectă câteva sfaturi și împrumuturile nu vor fi o problemă, chiar și în realitatea nouă din perioada pandemiei.

Ia un credit doar dacă chiar ai nevoie de el

Aproximativ fiecare a patra persoană care ia un împrumut, o face pentru a acoperi cheltuielile pe dorințe de moment, adică lucruri care nu sunt importante sau pentru care poate aduna bani singur. Mai mult, o bună parte dintre aceștia nu își estimează corect puterile financiare și trebuie să renunțe la unele obiceiuri pentru a acoperi datoria. Anume aceste persoane sunt în zona de risc, atunci când începe o criză economică.

Citește termenii și condițiile de acordare

Doar o treime dintre clienții companiilor de creditare citesc cu atenție contractul și anexele acestuia. Nu este atât de complicat să eviți unele situații neplăcute, doar trebuie să știi ce semnezi. Astfel, vei ști care sunt obligațiile și drepturile tale, vei evita orice cheltuieli și plăți suplimentare, pe care mulți creditori le pot indica în acord, fără a menționa acest lucru. Totodată, recomandăm să concretizezi despre posibilitatea de a rambursa prealabil creditul, deoarece niciodată nu poți ști când obții venituri în plus.

Estimează corect puterile tale financiare

Valoarea ratei lunare nu ar trebui să depășească 30% din totalul venitului tău. Însă, în perioadele de criză ar fi bine să optezi pentru o plată lunară minimă, pe o perioadă mai lungă de timp. Este simplu să estimezi cheltuielile pe care le vei avea și să-ți planifici bugetul pe câteva luni înainte. De exemplu, Kreddy pune la dispoziția ta credite fără adeverința de salariu și gaj. Prin intermediul calculatorului de credite, disponibil pe site, poți vedea din start care este dobânda, rata lunară și suma finală pe care trebuie să le restitui, pentru intervalul de timp selectat.

Asigură-te că ai un plan de rezervă

Mereu trebuie să fii pregătit pentru cel mai prost scenariu. Analizează ce poți faci în caz că rămâi fără surse de venit, dar acest lucru nu trebuie să devină o obsesie. Cu siguranță ai prieteni sau rude care te vor putea ajuta, cel puțin o lună sau două, până găsești un nou job. Totuși, e cazul să conștientizezi că probabilitatea de a ajunge într-o astfel de situație este minimă, atât timp cât ești sigur în locul de muncă pe care îl ai la moment.

La fel, un plan de rezervă poate fi crearea unui mic fond financiar, în care să pui economiile. Odată ce vei acumula o sumă suficientă din care să poți trăi două-trei luni, te vei simți sigur în ziua de mâine.

Urmărește ofertele companiilor de creditare

Pandemia a afectat inclusiv sectorul de finanțare. Pentru a atrage un număr mai mare de clienți, creditorii vin cu diferite propuneri avantajoase. Este suficient să consulți mai multe oferte disponibile și să o alegi pe cea pe care o consideri potrivită cazului tău. De exemplu, la Kreddy poți lua credite în Chișinău, până la 20.000 de lei, iar prima rata o poți rambursa tocmai peste două luni. Totodată, împrumuturile vin cu rate fixe și sunt complet transparente, fără plăți și comisioane ascunse.

Cu toate că pandemia a trezit un sentiment de incertitudine, care a copleșit întreaga societate, nu este cazul să trăiești cu frici financiare. Un credit simplu, online, rămâne a fi o soluție eficientă când ai nevoie urgent de bani. Urmând recomandările menționate, vei reuși să restitui datoria ușor și să duci un mod de viață normal.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button