fbpx

foto | Mitropolitul Muntenegrului, care spunea că pelerinajele sunt „vaccin”, a decedat de COVID-19. Mii de enoriași s-au îmbulzit să îi sărute mâinile și fruntea

Mitropolitul Muntenegrului, care spunea că pelerinajele sunt „vaccin”, a decedat de COVID-19. La funerarii s-au adunat mii de enoriași, majoritatea însă nu au respectat normele epidemiologice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii s-au îmbulzit pentru în jurul sicriului descoperit al clericului, în interiorul bisericii unde a avut loc slujba de înmormântare, dar și în jurul ei, relatează presa străină, cu referire la Deutsche Welle. Aceștia au sărutat mâinile și fruntea defunctului.

Clericul s-a stins din viață la 82 de ani, la trei săptămâni după ce s-a infectat cu virusul COVID-19. Până la îmbolnăvire acesta nu a ținut cont de măsurile anti-pandemice, nu a respectat distanța fizică, s-a afișat în spațiul public fără mască și a pledat pentru organizarea evenimentelor religioase în masă.

Precizăm că, până acum, în Muntenegru, țară cu populația de peste 600.000 de persoane, au fost înregistrate mai mult de 18.000 de îmbolnăviri și 313 decese. În ziua înmormântării mitropolitului în regiune s-au raportat 275 de infectări noi.

Foto: The Associated Press, EPA

Articole asemănătoare

Back to top button