fbpx

video | Moldoveanul propus la Premiul Nobel pentru Pace și-a lansat primul spot. Ion Lazarenco: Pacea nu este un lux, este o alegere

Ion Lazarenco Tiron, moldoveanul care candidează la Premiul Nobel pentru Pace, și-a prezentat primul său spot în acest sens. Sportivul a vrut să transmită, printr-un video, că „pacea nu este un lux, ci o alegere”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Eu mă consider cetățean al acestei planete și am un mesaj pentru oameni… Cred că noi am venit pe Pământ pentru o perioadă scurtă de timp, iar în urma noastră trebuie să lăsăm o lume mai bună. Noi, oamenii, suntem ființe raționale, este de datoria noastră să renunțăm la conflictele artificiale pentru cauze infinite”, a transmis sportivul.

Moldoveanul Ion Lazarenco este unicul om din lume care a reușit să traverseze în înot cele șapte strâmtori ale globului. Conaționalul nostru a fost propus pentru Premiul Nobel de către Guvernul Republicii Moldova chiar de ziua sa de naștere, în ianuarie curent. Totodată, acesta a fost decorat cu Ordinul Republicii.

Deși este stabilit de mai mulți ani în Irlanda, Ion Lazarenco întotdeauna a arborat drapelul Republicii Moldova, fiind un ambasador al țării noastre peste hotare. Conform unui sondaj realizat în Irlanda, peste 350.000 de oameni au aflat despre Republica Moldova, urmare a performanțelor sportivului.

Articole asemănătoare

Back to top button