fbpx

foto | Moldoveanul Ion Lazarenco, propus la Premiul Nobel pentru Pace chiar de ziua sa. Înotătorul a fost decorat cu Diploma de Onoare a Guvernului

Ion Lazarenco, primul om de pe glob care a reușit să traverseze în înot cele șapte strâmtori ale lumii, din prima încercare, va fi propus de Guvern la Premierul Nobel pentru Pace. Decizia a fost anunțată ieri de premierul Pavel Filip, în timpul întrevederii cu sportivul, care prin înot promovează pacea și unitatea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Moldoveanul a primit Diploma de Onoare a Guvernului chiar de ziua sa de naștere, iar șeful Executivului a înaintat candidatura lui Ion Lazarenco pentru a fi decorat cu Ordinul Republicii.

Deși este stabilit de mai mulți ani în Irlanda, Ion Lazarenco întotdeauna a arborat drapelul Republicii Moldova, fiind un ambasador al țării noastre peste hotare. Conform unui sondaj realizat în Irlanda, peste 350.000 de oameni au aflat despre Republica Moldova, urmare a performanțelor sportivului.

„Eu cred că faptele dumneavoastră vorbesc de la sine, iar noi suntem obligați să-i apreciem pe cei care aduc plusvaloare țării. De fapt, primul mesaj pe care trebuie să-l promoveze fiecare dintre noi, este cel de apreciere a Republicii Moldova. Poate să nu ne placă conducerea țării, dar țara suntem obligați să o iubim”, a subliniat premierul.

La rândul său, Ion Lazarenco, a spus că este mândru să fie cetățean al Republicii Moldova, menționând că fiecare dintre noi este obligat să facă câte ceva pentru a schimba lucrurile și a construi o țară prosperă. Sportivul a povestit despre experiența sa și momentele inedite în timpul traversării strâmtorilor – acesta a înotat în condiții extreme lângă rechini, în ape cu temperaturi foarte joase și curenți puternici.

Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare cele șapte strâmtori. În anul 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Ape Libere.

Articole asemănătoare

Back to top button