fbpx

video | Mai mulți deţinuţi, trimişi din nou pe banca acuzaţiilor pentru șantaj. Ce scheme pusese la cale aceștia

Polițiștii au identificat membrii unui grup criminal, care sunt deținuți în mai multe penitenciare din Republica Moldova, de unde ar fi organizat o schemă infracțională, prin formarea profilurilor false pe rețele de socializare, ademenind victimele și estorcând mijloace financiare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oamenilor legii, prin șantaj, deținuții ar fi estorcat de la mii până la zeci de mii de euro. În dosar sunt vizate persoane cu vârste de la 18 la 60 de ani.

Suspecții, conform unui plan bine chibzuit, ar fi creat diverse profiluri false pe rețele de socializate, ademeneau persoane, îndeosebi femei, apoi prin comunicare și promisiuni obțineau poze și imagini video cu tentă intimă.

Ulterior victimele ar fi fost șantajate să transmită sume bănești de la 1500 până la 10 000 de euro, în caz contrar imaginile defăimătoare urmau a fi răspândite pe rețele de socializare.

La indicațiile membrilor grupului infracțional, banii obținuți se transferau de potențialele victime pe conturile bancare ce aparțineau persoanelor de suport de la libertate, care ulterior se extrăgeau din bancomate. Sumele obținute erau depuse pe conturile făptuitorilor, care gestionau în continuare banii prin intermediul aplicațiilor web banking.

Astăzi, în rezultatul perchezițiilor efectuate în mai multe raioane ale țării și instituții penitenciare din țară au fost depistate și ridicate telefoane mobile și cartele SIM, înscrisuri de ciornă și date cu privire la conturi bancare, multiple suporturi electronice, carduri bancare, bonuri fiscale și alte mijloace materiale, care vor servi suport probatoriu pe cauzele penale.

Totodată, în rezultatul investigațiilor s-a constatat că presupusul organizator al acțiunilor de șantaj anterior a mai fost cercetat pentru acțiuni similare.

Dacă se va demonstra vinovăția bănuiților, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 92 500 la 117 500 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button