fbpx

video | Incendiile de vegetație au pus pe jar pompierii. În 24 de ore aceștia au stins cinci focare

Mai multe incendii de vegetație au fost lichidate de pompieri în ultima perioadă. Potrivit informațiilor IGSU în ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit pentru a stinge cinci focare de iarbă uscată și stufăriș.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Intervenția angajaților IGSU a fost necesară în localitatea Costești, raionul Ialoveni unde șapte hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări. La Unțeni, Fălești, pompierii au intervenit pentru a stingea iarba aprinsă pe o suprafață de două hectari, iar la Lozova, raionul Strășeni o suprafață de 20 de hectare de teren a fost compromisă, după ce vegetația uscată a luat foc.

Potrivit datelor IGSU de la începutul lunii martie pompierii și salvatorii au intervenit în 13 situații de lichidare a incendiilor de vegetație în raioanele Cahul, Hâncești, Basarabeasca, Fălești, Căușeni, Strășeni și municipiul Chișinău. În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată, sau gunoiul menajer.

În condiții de vânt, temperaturi pozitive și umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporții. În cazul în care oamenii observă focare iarbă aprinsă sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112, pentru a evita răspândirea focarelor la spații forestiere, dar și casele oamenilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button