fbpx

video | În Chișinău va fi lansată o linie anticorupţie la care părinţii vor putea sesiza autorităţile despre abuzurile din şcoli şi grădiniţe

Un grup de lucru format din responsabili de la Primărie, Guvern și Parlament se va ocupa de elaborarea unui plan de acțiuni pentru soluționarea problemei taxelor neformare care se percep în grădinițe și școli. Mai mult decât atât, municipalitatea va lansa și o linie anticorupție la care părinții vor putea sesiza abuzurile din instituțiile de educație și învățământ. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei. Potrivit edilului-șef, măsurile sunt necesare în contextul în care în acest domeniu „este dezastru”.

„Scopul iniţiativei este de a elimina taxele ilegale care se percep în instituţiile de învăţământ din capitală. Toate observațiile și sugestiile în acest sens vor fi luate în calcul și analizate”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, primarul s-a arătat nemulțumit și de faptul că, până acum, de achiziţiile publice în domeniul alimentaţiei copiilor se ocupă Direcţia generală educație, tineret și sport a capitalei. Două grupuri de lucru urmează să vină cu soluții în acest sens.

Articole asemănătoare

Back to top button