fbpx

video | Ex-ministra Finanțelor explică de ce mai mulți bugetari nu și-au primit salariile pentru luna octombrie

Fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavrilița, a declarat că restanțele înregistrate la achitarea salariilor angajaților mai multor instituții este o consecință a adoptării legii salarizării pe timpul când Ion Chicu era ministru al Finanțelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Toate autoritățile publice locale au semnalat că nu au resurse suficiente în bugetele lor pentru a acoperi aceste cheltuieli salariale mai mari. De aceea, începând cu luna iulie, autoritățile au început rând pe rând să nu mai aibă resurse. Pentru că nu avem un registru al funcțiilor publice și pentru că nu putem calcula exact pentru fiecare autoritate și fiecare instituție s-a creat un fond și autoritățile scriau la Ministerul Finanțelor și solicitau resurse adiționale pentru acoperirea cheltuielilor salariale”, a explicat oficiala.

Potrivit ex-ministrei, Guvernul Sandu, timp de 5 luni, a adoptat 6 hotărâri care au suplinit bugetele autorităților publice locale și au acoperit cheltuielile de salarizare.

„Ultima astfel de hotărâre a fost pe 12 noiembrie și este foarte interesant de ce mai târziu auzim despre această problemă? De ce nu s-a preocupat Guvernul Chicu ca acești bani să ajungă la destinație și de ce are loc acest PR pe costul salariilor cetățenilor?”, se întreabă Natalia Gavrilița.

 

Premierul Ion Chicu a cerut în cadrul ședinței Guvernului de miercuri soluții urgente pentru achitarea restanțelor salariale înregistrate în sectorul bugetar pentru luna octombrie. Anterior, șeful Executivului a declarat că de situația creată se face responsabil Guvernul Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button