fbpx

VIDEO | Evoluția raionului Taraclia spre un viitor european

În drumul către integrarea europeană, Republica Moldova, a început să experimenteze transformări semnificative la nivelul raioanelor sale. Un exemplu este raionul Taraclia, care a primit o investiție de 45 milioane de lei, destinată îmbunătățirii vieții locuitorilor. Din aceste fonduri, până acum, zece proiecte au fost finalizate, iar alte cinci sunt în curs de implementare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O investiție de peste 20 de milioane de lei a fost alocată infrastructurii energetice, ceea ce a contribuit substanțial la modernizarea regiunii. Alte 200
de mii de lei au fost investite în sistemul de electricitate al centrului de sănătate „Încredere”.

Angajații și pacienții raionului Taraclia beneficiază de servicii medicale de calitate în facilități modernizate. Acest lucru a fost posibil datorită alocării a 15
milioane de lei din fonduri europene, care au permis construirea a cinci centre de sănătate și plasament, precum și renovarea integrală a Spitalului Raional.

Mai mult de 10 milioane de lei au fost direcționați sistemului educațional. La Universitatea de Stat „Grigore Țamblac”, s-au construit șapte stații de distribuție a apei și au fost achiziționate calculatoare noi pentru școli. Datorită acestor investiții, elevii raionului Taraclia au acum un mediu educațional modern și mai eficient.

Investiții semnificative au fost de asemenea realizate în sectorul agricol, cu un buget de aproape 700 de mii de lei alocați pentru dezvoltarea sistemului de canalizare și pentru crearea unor stații de alimentare cu apă. Deoarece într-o Moldovă europeană, se recunoaște importanța agriculturii în economia locală și sustenabilitatea comunității.

În spotul de mai jos puteți viziona drumul raionului Taraclia către o Moldovă Europeană:

Articole asemănătoare

Back to top button