fbpx

video | Clipul de pe YouTube care a bătut toate recordurile de vizualizări

Îți vine să crezi că YouTube face parte din viețile noastre doar din anul 2005? Internetul era un loc foarte diferit pe atunci. Videoclipurile erau fișiere masive, greu de încărcat pe platforme precum LimeWire și Kazaa. Clipurile mai rapide și mai accesibile au fost cu siguranță specialitatea YouTube, iar acum este al doilea cel mai vizitat site din lume, după compania-mamă, Google, desigur.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Care este cel mai vizualizat videoclip din istoria Youtube

La fel ca cei mai urmăriți utilizatori de pe Instagram, internauții au cunoscut faima prin intermediul Youtube-ului, numeroase videoclipuri devenind ferm o parte din istoria noastră comună, dincolo de granițe, culturi și limbi. Cine nu își amintește „Charlie Bit Me” sau refrenul „Gangnam Style”? YouTube nu a schimbat doar modul în care găsim și vizionăm clipurile, ci și felul cum comunicăm unii cu alții în întreaga lume.

Te-ai fi așteptat la acest cântec?

Potrivit Google, cei peste un miliard de utilizatori lunari ai YouTube vizionează împreună peste un miliard de ore de videoclipuri zilnic! Sunt multe melodii. Iar clipul „Baby Shark Dance” de la Pinkfong a devenit, recent, primul videoclip care a depășit pragul de 10 miliarde de vizualizări, scrie Playtech.

„Baby Shark Dance” face furori la nivel mondial

Nu cred că există părinte sau copil care să nu fi ascultat melodia „Baby Shark Dance” în ultimul deceniu. Versiunea piesei pe care majoritatea dintre noi o cunoaștem este opera lui Pinkfong, o parte a unei companii de divertisment din Coreea de Sud, numită SmartStudy. A depășit „Despacito” în 2020 și a revendicat cel mai vizionat videoclip, la patru ani după ce apăruse inițial. La 13 ianuarie 2022, a devenit primul videoclip din istoria YouTube care a depășit 10 miliarde de vizualizări și nu pare să încetinească prea curând.

Locul doi este ocupat de „Despacito”

Pe locul al doilea se clasează „Despacito”, melodie cântată de Luis Fonsi (7,8 miliarde de vizualizări). În ciuda faptului că are propriul său remix, versiunea originală a fost mult timp în topul celor mai vizionate clipuri de pe Youtube, înainte de a fi bătută de „Baby Shark Dance”. Piesa din 2017 a devenit un hit și, cinci ani mai târziu, continuă să fie una dintre cele mai tari cântece pop din lume. Putem să spunem că YouTube a jucat un rol foarte important în acest succes.

Articole asemănătoare

Back to top button