fbpx

video | Blocul ACUM, învinuit de un fost coleg de proteste că a lovit în unioniști. Replica lui Dan Perciun

Valentin Dolganiuc, candidat independent la alegerile parlamentare din 24 februarie pe circumscripția nr. 30 și unul dintre fondatorii Platformei DA, își acuză foștii colegi de proteste, afirmând că pe agenda politică acestora nu s-a regăsit mesajul unionist.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Eu personal vreau să vă spun că am plecat din Piaţa Marii Adunări Naţionale după decizia de a protesta împreună cu Dodon, care este exponentul Moscovei, şi Usatîi, alt exponent al Moscovei, care nu a fost luată la Chişinău, dar cu totul în altă parte.

În acea clipă eu am plecat din PMAN, pentru că nu am acceptat ca românismul să fie terfelit, blamat, ca tricolorul să fie aruncat”, a declarat Dolganiuc, potrivit Adevărul, în cadrul dezbaterilor electorale de la ProTV.

Acesta a încercat să-și motiveze afirmația menționând că În timpul protestelor platformei DA pe scena din Piața Mării Adunări Naționale, un cor de copii a cântat imnul „Deșteaptă-te române” și pentru aceasta eu am fost blamat de către Andrei Năstase, și de către Slusari, și de către Josan, și dă către toți care erau acolo. Acest lucru m-a durut cel mai mult”, potrivit deschide.md.

În replică, Dan Perciun, candidatul ACUM DA PAS pe aceeași circumscripție, a ținut să specifice că blocul format din partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase a depus eforturi pentru a înainta candidați cu diferite viziuni politice, inclusiv care optează deschis pentru unire.

„Pe listele blocului astăzi se regăsesc reprezentanți atât a PL-ului, cât și a PLDM-ului, cât și reprezentanți din societatea civilă, dintre care mulți sunt declarați unioniști.

(…)Să acuzi blocul „ACUM” că nu ar lupta pentru identitate națională, că nu ar avea reprezentanți în rândurile sale care promovează deschis unionismul, ar fi eronat”, a spus Perciun.

Dolganiuc, însă, nu și-a abandonat ideea, adăugând că „nu a găsit nicăieri la blocul ACUM promovarea identității românești și reunificarea teritoriului național român”.

Menționăm că, potrivit datelor CEC, pe circumpscripția nr. 30 candidează noue persoane. Este vorba de Nae-Simion Pleșca (PDM), Petru Burduja (PSRM), Stanislav Cvasnîi (Partidul ȘOR), Veronica Herța (PL), Dan Perciun (Blocul ACUM DA PAS) și candidații independenți Oleg Golopeatov, Galina Bostan, Valentin Dolganiuc și Maxim Uvarov.

Articole asemănătoare

Back to top button