fbpx

video | Avionul ucrainean ar fi fost lovit din greșeală de o rachetă iraniană. Cum comentează acuzațiile administrația de la Teheran

Avionul ucrainean care s-a prăbușit alaltăieri ar fi fost lovit din greșeală de o rachetă iraniană. New York Times a publicat un video care ar confirma această ipoteză. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din filmuleț vedem două puncte luminoase pe cer, care la un moment dat se lovesc. Unul ar fi avionul menționat, iar celălalt – presupusa rachetă. În același timp, mai multe surse din presă susțin această versiune, menționând că aeronava cu pasageri putea fi confundată cu mijloc de zbor militar, deoarece a decolat cu întârziere.

Se mai menționează că locația unde a fost realizat filmulețul ar corespunde unui localității unde s-a produs catastrofa, transmite TSN. Conform sursei citate, responsabilii de la Iran neagă acuzațiile aduse. Ei spun că este vorba „de un război psihologic”. În același timp, administrația iraniană a îndemnat statele care dispun de informații referitoare la acest caz să le ofere pentru a facilita investigația derulată.

Precizăm că, inițial, se anunța că versiunea coliziunii cu o rachetă sau a unui atac terorist este exclusă, iar cauza tragediei ar fi defecțiunile tehnice la motor. Ulterior, reprezentanța diplomatică a Ucrainei a șters informația respectivă de pe portalul oficial.

Citește și: foto | „Membrii echipajului nu au murit, ei merg la cer”. Aceștia sunt însoțitorii de la bordul avionului ucrainean, prăbușit la Teheran

Avionul care s-a prăbușit în Iran a efectuat zboruri și pe ruta Kiev-Chișinău. Când a aterizat ultima dată aeronava în capitala țării noastre?

Își așteptau apropiații la aeroport, dar au aflat de la jurnaliști că avionul s-a prăbușit. Drama prin care au trecut rudele celor care au decedat în Iran

Articole asemănătoare

Back to top button