fbpx

video | Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, a venit cu o reacție după ce Partidul „Șansă” a fost scos din cursa electorală

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, a venit cu o declarație după excluderea Partidului „Șansă” din cursa electorală. Oficialul european a subliniat că Republica Moldova nu ar trebui să fie sub influența unei țări străine și că, dacă obiectivul principal al țării este integrarea europeană, atunci aceasta ar trebui să rămână direcția de dezvoltare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mazeiks a mai menționat că societatea moldovenească trebuie să își păstreze democrația și să se asigure că acțiunile întreprinse de autorități pentru contracararea tentativelor Rusiei de destabilizare a Moldovei sunt în concordanță cu principiile statului de drept. Declarațiile au fost făcute pentru ONE TV.

Janis Mazeiks a subliniat: „În primul rând, este foarte important să mențineți democrația în Republica Moldova și să vă asigurați că acțiunile întreprinse respectă principiile statului de drept. În al doilea rând, voi, ca țară, trebuie să mergeți înainte, deoarece aveți propriile obiective, care nu trebuie dictate de o altă țară. Dacă cetățenii Republicii Moldova aleg integrarea europeană, aceasta trebuie să fie direcția voastră, asigurându-vă în același timp că legislația și practica voastră respectă normele relevante.”

Amintim că Comisia Situații Excepționale (CSE) a dispus anularea înregistrării concurenților electorali desemnați de partidul politic „Șansa” la alegerile locale generale din 5 noiembrie.

Decizia a fost anunțată de către premierul Dorin Recean, după ședința CSE de vineri, 3 noiembrie, desfășurată cu doar două zile înainte de scrutinul electoral.

Articole asemănătoare

Back to top button