fbpx

Victorina Luca din Republica Moldova a fost desemnată „2023 Global Anti-racism Champion”

Victorina Luca a fost desemnată 2023 Global Anti-racism Champion de către US Department of State. Anunțul a fost făcut în cursul săptămânii de către ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Viorel Ursu. „Faceți cunoștință cu eroina Moldovei”, își începuse el așa postarea de pe Facebook, transmite realitatea.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

 

„Sunt onorată să mă aflu printre acești oameni. Sunt binecuvântată. Sunt împuternicită”, a scris Victorina Luca la ea pe cont.

Victorina Laur este membră a Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității. Pe lângă ea, același premiu l-au primit și alți cinci activiști: anti-discriminare pe culoare din Tunisia; social dalit din Nepal; indigen și lider tribal din Bangladesh; social afro-peruvian din Peru și lider indigen și avocat din Brazilia.

Înființat în 2023, Premiul Global Anti-Racism Champions (GARC) onorează personalitățile din societatea civilă la nivel global care au demonstrat curaj, forță, leadership și angajament excepțional pentru promovarea drepturilor omului ale membrilor comunităților rasiale, etnice și indigene marginalizate, inclusiv oamenii de origine africană și combaterea rasismului sistemic, a discriminării și a xenofobiei în comunitățile lor. Premianții GARC sunt lideri remarcabili ai societății civile care au fost nominalizați de Ambasade SUA și Consulate din întreaga lume.

Articole asemănătoare

Back to top button