fbpx

Vârstnicii rămân reticenți în privința imunizării. În ultima săptămână s-au administrat peste 60.000 de doze de vaccin contra COVID-19

Vârstnicii din Republica Moldova rămân reticenți în privința vaccinării. Cel puțin așa afirmă responsabilii de la Ministerul Sănătății, făcând referire la persoanele care au între 40 și 80 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lor, în țara noastră au fost recepționate peste un milion de doze de ser contra COVID-19. Dintre acestea, 95% dintre dozele de AstraZeneca și Sputnik V, 62% dintre dozele de Pfizer, circa 75% dintre Sinovac, aproximativ 23% dintre dozele de Sinopharm și 25% dintre cele de Johnson&Johnson au fost deja administrate.

Cel mai mult se imunizează bărbații, dintre cei vaccinați ponderea lor fiind de circa 53%. Respectiv, aproximativ 47% dintre persoanele imunizate sunt femei.

Conform datelor Ministerului Sănătății, în ultimele șapte zile, în țară au fost administrate circa  61.000 de doze de ser. Dintre ele, cele mai multe se înregistrează în capitală, iar cele mai puține – Fălești, Glodeni, Briceni, Taraclia și Găgăuzia.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button