fbpx

Vacanțele în Grecia devin mai scumpe: Turiștii vor plăti de anul viitor o taxă zilnică

Incendiile forestiere și inundațiile au cauzat cheltuieli masive. Acum Grecia are nevoie de mai mulți bani pentru a acoperi costurile generate de dezastrele naturale. Prin urmare a fost introdus o nouă taxă, supranumită „taxă climatică”. Primii turiști vor plăti așadar o taxă fixă ​​zilnică încă de la începutul anului 2024.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Peste 27,8 milioane de persoane au călătorit în Grecia din ianuarie până în septembrie 2023. Acești turiști plăteau anterior o așa-numită taxă pe pat, care urmează să fie înlocuită acum cu taxa pe climă.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat, la cea de-a 87-a ediție a Târgului Internațional de la Salonic, că dorește să mărească finanțarea pentru măsurile de combatere a schimbărilor climatice de la 300 de milioane de euro la 600 de milioane de euro. Aceasta înseamnă că turiștii vor trebui să plătească mai mult în viitor. Valoarea plății depinde de cazare, scrie stiridiaspora.ro.

Taxa pe climă va fi sezonieră

În viitor, turiștii ar trebui să plătească încă 70 de euro pentru o cazare de șapte zile la un hotel de cinci stele. Comparativ cu taxa de cazare anterioară, turiştii vor suporta costuri suplimentare între unu şi şase euro pe zi, a relatat revista de industrie Travelbook. Cu toate acestea, taxa pe climă este sezonieră. Prin urmare, aceste sume trebuie plătite din martie până în octombrie. Din noiembrie până în februarie, se plătește o taxă de noapte de până la patru euro pe zi.

Mulți turiști nu își rezervă o cameră la hotel pentru vacanță, ci mai degrabă camere mobilate sau apartamente de vacanță. În acest caz, se aplică un tarif fix de 1,50 euro pe zi. O vilă sau o casă unifamilială, pe de altă parte, echivalează cu un hotel de cinci stele. În aceste locuri de cazare, taxa va fi de zece euro pe zi.

Potrivit Focus, mulți hotelieri nu sunt de acord cu noua taxă. Aceștia percep noua reglementare ca pe un dezavantaj față de închirierile pe termen scurt de camere sau apartamente de vacanță. În plus, operatorii hotelieri cu o cifră de afaceri anuală de peste două milioane de euro sunt obligați să încheie asigurări împotriva dezastrelor naturale. Aceste costuri suplimentare ar putea avea un impact și asupra prețurilor hotelurilor în anul următor.

Articole asemănătoare

Back to top button