fbpx

Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport nu va mai exista. Va fi absorbită de Universitatea de Stat din Moldova

Guvernul a aprobat miercuri, 27 decembrie, fuzionarea Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), prin absorbție, cu Universitatea de Stat din Moldova (USM).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Rețeaua de instituții de învățământ superior din Republica Moldova continuă să fie consolidată”, se afirmă într-un comunicat de presă al Executivului, care precizează că astfel studenții vor avea mai multe oportunități de alegere a cursurilor și programelor de studii și vor beneficia de mai multe facilități – laboratoare dotate, săli de sport moderne și cămine renovate. Totodată, studenții vor fi transferați la aceleași programe de studii, fără modificarea taxei pentru studii.

În prezent, USEFS are doar 1871 de studenți și 4 domenii de studii, comparativ cu cele 18 domenii de studii și peste 11 mii de studenți la USM – notează Cabinetul de miniștri.

„În ultimii trei ani, numărul total al studenților din cadrul USEFS s-a redus cu circa 15%, iar admiterea la universitate este în constantă scădere. Acest fapt a generat probleme financiare semnificative pentru instituție, ministerul fiind nevoit să acopere deficitul salarial de 6 milioane de lei, în condițiile în care bugetul pentru universitate a fost cel mai mare acordat vreodată, atingând circa 33 de milioane de lei”, a declarat ministrul Dan Perciun.

Conform clasamentului internațional al celor mai bune universități din lume, USM se află pe locul 3612, în timp ce USEFS ocupă poziția numărul 18.967 din 36.000.

Articole asemănătoare

Back to top button