fbpx

Un vaccin împotriva COVID-19, testat la scară largă în SUA! „Este unul promițător”

Un nou potențial vaccin anti-COVID-19 va fi testat pe 60.000 de voluntari din Statele Unite ale Americii. Preparatul e dezvoltat de compania multinaţională Janssen și se anunță a fi unul promițător.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vaccinul se află în a III-a fază – ultima pentru a demonstra dacă este sigur și poate preveni simptomele bolii într-o doză unică. Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA a precizat că nu doar multinaţionala americană Johnson &Johnson participă la proiect, dar și mai multe institute şi centre de cercetare americane.

E de menționat că în America sunt deja patru candidate la un vaccin, toate aflate în ultima fază a testelor clinice. Așadar, potrivit directorului NIAID, Anthony Stephen Fauci, aceasta este „o reuşită fără precedent”, dat fiind faptul că rezultatul se înregistrează la opt luni de la identificarea virusului SARS-CoV-2.

„Ar putea fi nevoie de mai multe tipuri de vaccin pentru a face faţă cererii mondiale. Candidatul testat de Janssen a demonstrat că este un vaccin promiţător”, a spus Fauci într-un comunicat publicat de NIAID.

Vaccinul candidat constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obişnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni şi declanşa boala, transmite Agerpres.

Amintim că și Federația Rusă a anunțat zilele trecute despre intenția de a înregistra un al doilea vaccin împotriva noului coronavirus.

Articole asemănătoare

Back to top button