fbpx

Rusia pregătește și cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19. Când intenționează să-l înregistreze?

Deși criticile nu au contenit, Rusia vrea să înregistreze deja un al doilea vaccin împotriva virusului COVID-19, pe 15 octombrie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Preparatul farmaceutic a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, iar specialişti au finalizat testele în fază incipientă pe pacienţi umani, săptămâna trecută, anunță agenţia de presă TASS.

„Ministerul Sănătății al Federației Ruse a început procedura de înregistrare a vaccinului EpiVacCorona. Finalizarea procedurii de înregistrare a vaccinului EpiVacCorona este planificată până pe 15 octombrie 2020”, se menționează în comunicatul Serviciului Federal de Supraveghere pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor și Bunăstarea Omului.

Amintim că Federația Rusă a dezvoltat deja un vaccin anti-COVID-19, denumit Sputnik V, doar că mai mulți specialiști din întreaga lume – inclusiv cei de la Organizația Mondială a Sănătății – nu au văzut cu ochi prea buni lansarea acestuia, îndeosebi din cauza absenţei fazei finale de testare în momentul anunţării sale.

Chiar și așa, țara a dat start vaccinărilor. Conform ministrului Sănătății din Rusia, până acum au fost vaccinați peste 300 dintre cei 40.000 de voluntari înscriși, iar unul dintre șapte voluntari s-a plâns că are efecte secundare, precum stări de slăbiciune și dureri musculare.

Articole asemănătoare

Back to top button