fbpx

Un nou partid pe arena politică a Republicii Moldova. Cine este președintele CUB

Un nou partid pro-european a fost lansat în Republica Moldova. Este vorba de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), al cărui Congres de constituire a avut loc sâmbătă, 5 noiembrie, 2022, la Sala cu Orgă din Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderului grupului de inițiativă de constituire a CUB este fostul ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite, Igor Munteanu, acesta fiind urmat de jurnalistul Ion Terguță, Igor Klipii, fost ambasador și deputat, expertul economic Veaceslav Ioniță și alții.

La Congres au fost prezenți în jur de 150 de delegați din cadrul organizațiilor teritoriale ale CUB.

Delegații la Congres l-au ales, în cadrul evenimentului, în calitate de președinte CUB, pe Igor Munteanu.

„Suntem foarte diferiți și în același timp credem că tărie că Republica Moldova, prin vocația sa, limba și cultura, prin geografia, dar și prin marele așteptări care se nasc în matca spiritualității noastre, merită să aibă parte de mai multă Europă, de mai multă românitate și de un parcurs sprijinit pe fapte”, a declarat Igor Munteanu.

Noul partid se declară unul de centru-dreapta, proeuropean, care are obiectivul principal dezvoltarea economică a Republicii Moldova și care promite aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova în anul 2030.

Igor Munteanu susține că noua formațiune politică are o viziune clară asupra dezvoltării economice a țării, asupra justiției, dar și a combaterii birocrației.

„Vrem un stat cu reguli clare, pentru oameni. Credem că Moldova are toate resursele pentru ca oamenii să trăiască fericiți acasă. Bunăstarea să fie blazonul moldovenilor”, a mai declarat Munteanu.

Citește și: Organizația de tineret a CUB: Vom construi o societate liberă, corectă și progresistă

Articole asemănătoare

Back to top button