fbpx

video | Organizația de tineret a CUB: Vom construi o societate liberă, corectă și progresistă

Un grup de tineri înființează organizația de tineret a noului partid Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB). „Ne asumăm să fim vocea tinerilor la nivel de clasa politică. Milităm pentru liberalizarea și debirocratizarea economiei și a mediului de afaceri, dar și pentru un sistem echilibrat de măsuri sociale care va îmbunătăți aici și acum viața tinerilor în Republica Moldova”. Cu acest mesaj a venit reprezentantul grupului de inițiativă al organizației, Ion Bulgac, în cadrul unei conferințe de presă la IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ion Bulgac a menționat că organizația de tineret propune un program larg și viabil pentru tineri care ar putea stopa exodul adolescenților, și ar putea servi potențialului economic și viitorului țării. Ofertă include educația de calitate, competitivă la nivel de învățământ universitar și preuniversitar.

„Avem nevoie de tineri cu abilități sociale, pregătiți pentru provocările pe care le vor întâmpina în viața matură, capabili să facă fața la ele și capabili să se integreze în economia națională și să fie tineri specialiști”, a spus el.

Reprezentantul organizației a îndemnat tinerii activi să se alăture echipei și să contribuie la schimbarea vieții tinerilor din Moldova.

„Invităm toți tinerii care simt la fel cu noi, care nu se tem și care sunt gata să se dedice, să facă parte din echipa noastră. Lansăm acest apel pentru viitorii noștri colegi cu care împreună vom contribui la schimbarea de paradigmă de care avem atât de mare nevoie. Împreună vom construi o societate liberă, corectă și progresistă”, a spus Ion Bulgac.

Cezara Budu, o altă reprezentantă a organizației de tineret a Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, a menționat că tendința tinerilor de a pleca peste hotare a devenit o problemă acută la care trebuie de reacționat prompt. Există necesitate de a veni cu un set de programe sociale echilibrate pentru ca tinerii să simte susținerea statului, inclusiv pe plan financiar.

„Nu putem să le spunem tinerilor să nu plece din țară atât timp cât acasă ei nu simt că sunt doriți și așteptați. Nu putem să le spunem că nu au dreptul să o facă. De aceea noi, echipa CUB, vom munci împreună pentru ca să ieșim din punctul în care decizia de a pleca peste hotare este o decizie mai ușoară decât cea de a rămâne în Republica Moldova. Și sperăm că voi (tineri) veți fi alături cu noi”, a spus ea.

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a fost lansată marți, 1 noiembrie. Este vorba despre un partid politic de centru dreapta bazat pe ideile liberalismului social. Potrivit echipei partidului, CUB exprimă voința politică și interesele unor categorii largi de cetățeni care militează pentru aderarea plenară a statului și a societății în structurile politice, economice și sociale ale Uniunii Europene.

Congresul de constituire al CUB va avea loc la 5 noiembrie, 2022, de la ora 11:00.

Articole asemănătoare

Back to top button